Yotta-FLOPS hány Zetta-FLOPS

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Yotta-FLOPS+Zetta-FLOPS+valo+atszamitasa.phpHány Zetta-FLOPS 1 Yotta-FLOPS?

1 Yotta-FLOPS [YFLOPS] = 1 000 Zetta-FLOPS [ZFLOPS] - Mértékegység számító, amivel többek között Yotta-FLOPS Zetta-FLOPS is átszámítható.Yotta-FLOPS és Zetta-FLOPS való átszámítása (YFLOPS és ZFLOPS):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Yotta-FLOPS [YFLOPS]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Zetta-FLOPS [ZFLOPS]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '542 Yotta-FLOPS'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Yotta-FLOPS' vagy így is: 'YFLOPS'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '64 YFLOPS és ZFLOPS' vagy '15 YFLOPS hány ZFLOPS' vagy '46 Yotta-FLOPS -> Zetta-FLOPS' vagy '18 YFLOPS = ZFLOPS' vagy '96 Yotta-FLOPS és ZFLOPS' vagy '17 YFLOPS és Zetta-FLOPS' vagy '54 Yotta-FLOPS hány Zetta-FLOPS'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(96 * 55) YFLOPS', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '542 Yotta-FLOPS + 1626 Zetta-FLOPS' vagy így: '73mm x 61cm x 8dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 2,071 261 215 719 4×1026. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 26, az aktuális szám pedig 2,071 261 215 719 4. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 2,071 261 215 719 4E+26. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 207 126 121 571 940 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.