Rydberg hány Attojoule

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Rydberg+Attojoule+valo+atszamitasa.phpHány Attojoule 1 Rydberg?

1 Rydberg [Ry] = 2,179 872 Attojoule [aJ] - Mértékegység számító, amivel többek között Rydberg Attojoule is átszámítható.Rydberg és Attojoule való átszámítása (Ry és aJ):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Energia' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Rydberg [Ry]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Attojoule [aJ]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '956 Rydberg'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Rydberg' vagy így is: 'Ry'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Energia' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '63 Ry és aJ' vagy '79 Ry hány aJ' vagy '36 Rydberg -> Attojoule' vagy '74 Ry = aJ' vagy '68 Rydberg és aJ' vagy '24 Ry és Attojoule' vagy '20 Rydberg hány Attojoule'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(21 * 20) Ry', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '956 Rydberg + 2868 Attojoule' vagy így: '98mm x 77cm x 54dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 5,314 409 951 638 9×1031. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 31, az aktuális szám pedig 5,314 409 951 638 9. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 5,314 409 951 638 9E+31. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 53 144 099 516 389 000 000 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.