Peta-FLOPS hány Yotta-FLOPS

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Peta-FLOPS+Yotta-FLOPS+valo+atszamitasa.phpHány Yotta-FLOPS 1 Peta-FLOPS?

1 Peta-FLOPS [PFLOPS] = 0,000 000 001 Yotta-FLOPS [YFLOPS] - Mértékegység számító, amivel többek között Peta-FLOPS Yotta-FLOPS is átszámítható.Peta-FLOPS és Yotta-FLOPS való átszámítása (PFLOPS és YFLOPS):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Peta-FLOPS [PFLOPS]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Yotta-FLOPS [YFLOPS]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '793 Peta-FLOPS'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Peta-FLOPS' vagy így is: 'PFLOPS'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '27 PFLOPS és YFLOPS' vagy '12 PFLOPS hány YFLOPS' vagy '24 Peta-FLOPS -> Yotta-FLOPS' vagy '29 PFLOPS = YFLOPS' vagy '82 Peta-FLOPS és YFLOPS' vagy '22 PFLOPS és Yotta-FLOPS' vagy '38 Peta-FLOPS hány Yotta-FLOPS'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(8 * 35) PFLOPS', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '793 Peta-FLOPS + 2379 Yotta-FLOPS' vagy így: '44mm x 38cm x 24dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 8,844 357 450 380 5×1026. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 26, az aktuális szám pedig 8,844 357 450 380 5. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 8,844 357 450 380 5E+26. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 884 435 745 038 050 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.