Peta-FLOPS hány Lebegőpontos műveletek másodpercenként

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Peta-FLOPS+Lebegopontos+muveletek+masodpercenkent+valo+atszamitasa.phpHány Lebegőpontos műveletek másodpercenként 1 Peta-FLOPS?

1 Peta-FLOPS [PFLOPS] = 1 000 000 000 000 000 Lebegőpontos műveletek másodpercenként - Mértékegység számító, amivel többek között Peta-FLOPS Lebegőpontos műveletek másodpercenként is átszámítható.Peta-FLOPS és Lebegőpontos műveletek másodpercenként való átszámítása (PFLOPS és Lebegőpontos műveletek másodpercenként):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Peta-FLOPS [PFLOPS]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Lebegőpontos műveletek másodpercenként' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '248 Peta-FLOPS'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Peta-FLOPS' vagy így is: 'PFLOPS'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '4 PFLOPS és Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy '88 PFLOPS hány Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy '66 Peta-FLOPS -> Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy '9 PFLOPS = Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy '20 Peta-FLOPS és Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy '19 Peta-FLOPS hány Lebegőpontos műveletek másodpercenként'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(44 * 27) PFLOPS', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '248 Peta-FLOPS + 744 Lebegőpontos műveletek másodpercenként' vagy így: '93mm x 77cm x 89dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 1,092 954 076 473 9×1032. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 32, az aktuális szám pedig 1,092 954 076 473 9. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 1,092 954 076 473 9E+32. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 109 295 407 647 390 000 000 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.