Parts per hundred million hány Per cent mille

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Parts+per+hundred+million+Per+cent+mille+valo+atszamitasa.phpHány Per cent mille 1 Parts per hundred million?

1 Parts per hundred million [pphm] = 0,001 Per cent mille [pcm] - Mértékegység számító, amivel többek között Parts per hundred million Per cent mille is átszámítható.Parts per hundred million és Per cent mille való átszámítása (pphm és pcm):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Parts-Per ...' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Parts per hundred million [pphm]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Per cent mille [pcm]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '446 Parts per hundred million'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Parts per hundred million' vagy így is: 'pphm'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Parts-Per ...' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '56 pphm és pcm' vagy '57 pphm hány pcm' vagy '85 Parts per hundred million -> Per cent mille' vagy '30 pphm = pcm' vagy '5 Parts per hundred million és pcm' vagy '29 pphm és Per cent mille' vagy '26 Parts per hundred million hány Per cent mille'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(1 * 20) pphm', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '446 Parts per hundred million + 1338 Per cent mille' vagy így: '62mm x 73cm x 46dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 3,454 827 129 054 9×1029. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 29, az aktuális szám pedig 3,454 827 129 054 9. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 3,454 827 129 054 9E+29. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 345 482 712 905 490 000 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.