Lebegőpontos műveletek másodpercenként hány Mega-FLOPS

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Lebegopontos+muveletek+masodpercenkent+Mega-FLOPS+valo+atszamitasa.phpHány Mega-FLOPS 1 Lebegőpontos műveletek másodpercenként?

1 Lebegőpontos műveletek másodpercenként = 0,000 001 Mega-FLOPS [MFLOPS] - Mértékegység számító, amivel többek között Lebegőpontos műveletek másodpercenként Mega-FLOPS is átszámítható.Lebegőpontos műveletek másodpercenként és Mega-FLOPS való átszámítása (Lebegőpontos műveletek másodpercenként és MFLOPS):

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Lebegőpontos műveletek másodpercenként' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Mega-FLOPS [MFLOPS]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '84 Lebegőpontos műveletek másodpercenként'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatja. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (FLOPS)' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '58 Lebegőpontos műveletek másodpercenként és MFLOPS' vagy '38 Lebegőpontos műveletek másodpercenként hány MFLOPS' vagy '16 Lebegőpontos műveletek másodpercenként -> Mega-FLOPS' vagy '70 Lebegőpontos műveletek másodpercenként = MFLOPS' vagy '95 Lebegőpontos műveletek másodpercenként és Mega-FLOPS' vagy '84 Lebegőpontos műveletek másodpercenként hány Mega-FLOPS'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(68 * 57) Lebegőpontos műveletek másodpercenként', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '84 Lebegőpontos műveletek másodpercenként + 252 Mega-FLOPS' vagy így: '77mm x 45cm x 3dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 6,024 297 476 043 1×1030. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 30, az aktuális szám pedig 6,024 297 476 043 1. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 6,024 297 476 043 1E+30. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 6 024 297 476 043 100 000 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.