Kilo-IPS hány Millió utasítás másodpercenként

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Kilo-IPS+Millio+utasitas+masodpercenkent+valo+atszamitasa.phpkIPS és MIPS (Kilo-IPS és Millió utasítás másodpercenként) való átszámítása:

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (IPS)' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Kilo-IPS [kIPS]' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Millió utasítás másodpercenként [MIPS]' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '552 Kilo-IPS'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatjaPéldául használhatja így is: 'Kilo-IPS' vagy így is: 'kIPS'. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Számítógépek teljesítménye (IPS)' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '93 kIPS és MIPS' vagy '26 kIPS hány MIPS' vagy '40 Kilo-IPS -> Millió utasítás másodpercenként' vagy '86 kIPS = MIPS' vagy '33 Kilo-IPS és MIPS' vagy '79 kIPS és Millió utasítás másodpercenként' vagy '72 Kilo-IPS hány Millió utasítás másodpercenként'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(5 * 51) kIPS', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '12 Kilo-IPS + 58 Millió utasítás másodpercenként' vagy így: '97mm x 44cm x 90dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 2,228 148 127 872 ×1019. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 19, az aktuális szám pedig 2,228 148 127 872. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 2,228 148 127 872 E+19. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 22 281 481 278 720 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.