Btu/(h·ft·°F) hány kcal/(h·m·°C)

   

  Számok megjelenítése tudományos formátumban


Közvetlen link ehhez a számológéphez :
https://www.egysegek.info/Btu+h+ft+F+kcal+h+m+C+valo+atszamitasa.phpBtu/(h·ft·°F) és kcal/(h·m·°C) való átszámítása:

  1. Válaszd ki a megfelelő kategóriát a listából, jelen esetben a 'Hővezető képesség' lehetőséget.
  2. Add meg az átváltani kívánt értéket. Az alapvető aritmetikai műveletek engedélyezettek: összeadás (+), kivonás (-), szorzás (*, x), osztás (/, :, ÷), kitevő , négyzetgyök (√), zárójelezés és π (pi).
  3. Válaszd ki a listából a mértékegységet, amelyről át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'Btu/(h·ft·°F)' lehetőséget.
  4. Végül pedig add meg a mértékegységet, amelyre át szeretnéd váltani az értéket, jelen esetben a 'kcal/(h·m·°C)' lehetőséget.
  5. Miután megjelenik az eredmény, lehetőségünk van azt meghatározott számú tizedesjegyre kerekíteni, ha ennek értelmét látjuk.


Ezzel a számológéppel arra is lehetősége van, hogy beírt értéket a mértékegységével együtt egy másik értékre váltsa át. Például: '599 Btu/(h·ft·°F)'. Ilyen esetben a mértékegység teljes nevét vagy a rövidítését is használhatja. A kalkulátor meghatározza az átváltani kívánt mértékegység kategóriáját, jelen esetben a 'Hővezető képesség' lehetőséget. Ezt követően átváltja minden lehetséges egyéb mértékegységre. A találatok között biztosan megtalálja azt az átváltást, amit keres. Az átváltani kívánt értéket ezenkívül a következő formákban is megadhatja: '19 Btu/(h·ft·°F) és kcal/(h·m·°C)' vagy '18 Btu/(h·ft·°F) hány kcal/(h·m·°C)' vagy '94 Btu/(h·ft·°F) -> kcal/(h·m·°C)' vagy '55 Btu/(h·ft·°F) = kcal/(h·m·°C)'. Ennél a lehetőségnél a kalkulátor automatikusan kitalálja, hogy milyen mértékegységre érdemes átváltani az eredeti értéket. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választja, az biztos, hogy megszabadulhat a nehézkes keresgéléstől, a temérdek kategóriát tartalmazó, hosszú listák böngészésétől, és a végtelen számú mértékegység tanulmányozásától. Mindezt elvégzi helyettünk a kalkulátor egy másodperc tört része alatt.

A számológépben ezenkívül matematikai kifejezések használatára is lehetőségünk van. Ennek köszönhetően nem csak számok közötti műveletek elvégzésére van lehetőségünk, mint például '(90 * 82) Btu/(h·ft·°F)', hanem különböző mértékegységeket rendezhetünk egy kifejezésbe az átváltásnál. Ez például így: '599 Btu/(h·ft·°F) + 1797 kcal/(h·m·°C)' vagy így: '1mm x 81cm x 34dm = ? cm^3' nézhet ki. Természetesen az így kombinált mértékegységeknek egymáshoz illőnek, értelmesnek kell lennie.

Ha bejelöli a 'Számok megjelenítése tudományos formátumban' jelölőnégyzetet, az eredmény exponenciális alakban lesz látható. Vegyük például a következő számot: 1,138 726 113 094 4×1027. Ennek a számnak a megjelenített exponenciális alakja 27, az aktuális szám pedig 1,138 726 113 094 4. Azokon az eszközökön, amelyeken a számok megjelenítésére korlátozott a lehetőség (például zsebszámológépeken), a számot a következőhöz hasonló formában is láthatjuk: 1,138 726 113 094 4E+27. A nagyon nagy és nagyon kicsi számokat így sokkal könnyebben elolvashatjuk. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, az eredményt hagyományos formában olvashatjuk. A korábbi példánál maradva az eredményünk így nézne ki: 1 138 726 113 094 400 000 000 000 000. Az eredmény megjelenítési formájától függetlenül a számológép 14 helyiérték pontosságú. Ez a legtöbb alkalmazás számára megfelelő pontosság.